Het orkest

    Het orkest    Geschiedenis    Leerlingenopleiding    Jubilea

PUUR is een orkest bestaande uit 31 muzikanten. De bezetting kent trompetten, cornetten, sopraansaxofoon, altsaxofoons, tenorsaxofoons, baritons, hoorns, trombones, bassen, een xylofoon, een combo en een swingende percussiegroep. De muzikanten variëren in leeftijd van 20 tot 68 jaar. PUUR Poporkest is daarmee een relatief jong orkest.

Er zijn 2 leerlingen in opleiding, variërend in leeftijd van 52 tot 59 jaar. 0 van deze leerlingen spelen ook al mee in het grote orkest.

PUUR Poporkest staat sinds oktober 2014 onder de muzikale leiding van dirigent Rolf Rombouts.

Rolf Rombouts

Rolf is geboren op 12 oktober 1978. Zijn muzikale carrière startte in 1988 in het blokfluitklasje van Meneer Adriaansen. Daarna kwam zijn grote droom uit: trompet leren spelen!
Al snel kwam hij terecht bij het jeugdorkest van harmonie Musis Sacrum in Dongen en enige tijd later ook bij Jeugdhofkapel de Uitslaopers. Vanaf zijn 15e is Rolf ook basgitaar gaan spelen. Hij heeft destijds les gehad van zijn buurjongen Thijs Lodewijk, inmiddels 1 van de beste bassisten van Nederland.
Vanaf zijn 18e jaar begon het allemaal wat serieuzer te worden. Rolf begon met lesgeven bij blaaskapellen en had wat koperblaas-leerlingen aan huis. Na zijn middelbare school is Rolf op het conservatorium in Tilburg gaan studeren. Eerst hoofdvak trompet, maar na een jaar overgestapt op de bastuba. Ondertussen ook HaFa-directie (harmonie-fanfare-dirigenterbij gaan doen. Ondertussen natuurlijk ook de nodige ervaring opgedaan als muzikant; bij onder andere de Enige Echte Efteling Fanfare, diverse musicalprojecten en Proms-concerten. Verder aan de wieg gestaan van Theatergroep De Zingende Decoupeerzaag; bekend geworden via Paul de Leeuw.
Inmiddels bestaan de werkzaamheden van Rolf uit het dirigeren van (jeugd)orkesten van Musis Sacrum, Koninklijke Harmonie Oosterhout  en fanfare Sint Martinus uit Achtmaal, het coachen van popbands bij Het KunstPodium (muziekschool in Dongen) en het arrangeren van (pop)muziek voor allerlei orkesten.
Vanaf 2012 (met een kleine tussenpauze) is Rolf ook muzikant bij Pater Moeskroen. Hij speelt daar voornamelijk basgitaar en bastuba, maar ook contrabas, trombone, bariton en percussie.
Vanaf oktober 2014 is Rolf dirigent van PUUR Poporkest waar hij zijn grootste passies samengevoegd ziet: blaasinstrumenten, popmuziek en een enthousiaste groep mensen!