Leerlingenopleiding

    Het orkest    Geschiedenis    Leerlingenopleiding    Jubilea

Muziek maken is leuk, en het wordt nog leuker als je het doet samen met anderen. PUUR Poporkest biedt voor iedereen de mogelijkheid om een instrument te leren. Vanaf groep 5 van de basisschool kun je lid worden van onze vereniging. Er is geen muzikale voorkennis vereist, want het leren lezen van muziek en het bespelen van het instrument leer je bij ons.

PUUR heeft voor de opleiding van de leerlingen professionele leraren in dienst. Beginnende blazers krijgen meteen een instrument waarvoor ze (in overleg met het orkest) kiezen en hoeven dus niet eerst op een blokfluit te oefenen. Beginnende slagwerkers leren drummen. Momenteel is de gebruikelijke repetitieavond voor slagwerkleerlingen op donderdag, saxofoon op vrijdag en de overige blaasinstrumenten op dinsdag of  donderdag. De leerlingen krijgen dan 20 tot 30 minuten les (individueel of met enkele leerlingen tegelijk, afhankelijk van de grootte van de groep).  Tijdens de opleiding wordt toegewerkt naar een eerste muziekexamen. Als dat examen goed wordt afgelegd krijg je het A-diploma. Dat is een officieel erkend diploma. Met het A-diploma op zak mag je ook aanschuiven bij het grote PUUR orkest. Als leerlingen na het behalen van het A-diploma niet verder willen gaan voor hun B-diploma moeten ze nog minimaal een jaar les blijven nemen om volwaardig mee te kunnen spelen met het korps.

Leerlingen tot 21 jaar uit de gemeente Bladel krijgen via de gemeente een groot gedeelte van de kosten van de opleiding vergoed.

PUUR zorgt vanaf de eerste dag van de opleiding voor een instrument en later voor een outfit. Zowel instrument als outfit zijn eigendom van de vereniging en dienen bij eventuele beëindiging van het lidmaatschap weer te worden ingeleverd.

De opleiding wordt verzorgd door erkende gediplomeerde instructeurs.

Heb je nog vragen of wil je lid worden. Neem dan contact op met een van de bestuursleden, stuur een mail naar bestuur@puurpoporkest.nl. Ook ouders die hun kind misschien willen aanmelden kunnen daar voor meer informatie terecht. Maar je bent natuurlijk ook welkom om eens vrijblijvend te komen kijken op een wekelijkse repetitieavond op donderdagavond.