Presto Pedale

Netersel kermis staat weer voor de deur en dat betekent dat er in het mooie Kempische dorp weer van alles te doen is.
Een van de hoogtepunten tijdens de feestdagen is de kermiskoers Presto Pedale die dit jaar gehouden wordt op maandag 7 juni 2010.
Er is een dikke bandenrace voor dames en heren en aansluitend een wedstrijd voor vrije renners, cyclosportieven, veteranen, recreanten en sportklassers A én B.

Organisatie Presto Pedale naar Tour- en Wielerclub Netersel
De organisatie van de wielerkoers Presto Pedale wordt na 32 jaar overgedragen van Drumfanfare Sint Brigida aan Toer- en Wielerclub Netersel.

De wielerkoers Presto Pedale is al 32 jaar een traditie tijdens Netersel kermis. De organisatie ervan lag al deze tijd in handen van Drumfanfare Sint Brigida. Omdat het organiseren van een wielerwedstrijd minder past bij een muziekvereniging en de organisatie hiervan toch steeds meer als een te grote last voor onze leden wordt gezien heeft Drumfanfare Sint Brigida besloten te stoppen met de organisatie van dit evenement. Sint Brigida is blij dat Tourclub Netersel de organisatie per direct van ons wil overnemen en wenst de Tour- en Wielerclub Netersel veel succes met de organisatie.

Tour- en Wielerclub Netersel is de Neterselse wielervereniging met ca. 15 leden. Toen Tour- en Wielerclub Netersel vernam dat Sint Brigida wilde stoppen met de Presto Pedale waren ze direct enthousiast om de Presto Pedale van ons over te nemen. Dit evenement past natuurlijk bij uitstek bij een wielervereniging.

Sint Brigida heeft vanaf de begindagen van de Presto Pedale kunnen rekenen op de hulp van Wim Vissers, Jan van Limpt en de vrijwilligers van het Snelle Wiel in Bladel. Zonder hun inzet was de organisatie niet mogelijk geweest. Wij willen Jan, Wim en het Snelle Wiel heel hartelijk bedanken voor hun inzet in al die jaren. Jan en Wim hebben besloten zich te blijven inzetten voor de nieuwe organisatie.

Dikke Banden
Om 18.45 uur klinkt het eerste startschot voor de dikke bandenrace op gewone fietsen met maximaal zeven versnellingen, normale banddikte en een gewoon stuur. Teenhaken zijn toegestaan. Alle fietsen worden voorafgaand aan de wedstrijd gekeurd. De dames rijden twee ronden van 3.200 meter en de heren drie ronden, goed voor een kleine tien kilometer. Aan de start verschijnen diverse ploegen van Neterselse verenigingen en omstreken en verder ploegen die zijn gesponsord door verschillende horecabedrijven uit de Kempen. Tandems mogen dit jaar wel deelnemen, maar worden niet opgenomen in de einduitslag. Wel kan worden meegestreden om de andere prijzen, zoals de meest ludieke ploeg, de bergprijs, de pechprijs, de origineelste ploeg en de meest elegante deelneemster. Alleen de kopmannen en vrouwen van de ploegen strijden om de plaatsen op het podium. De overige deelnemers zullen er vooral een leuk spektakel van willen maken.

Vrije renners
Na afloop van de dikke bandenrace wordt om 19.30 uur een begin gemaakt met het wat serieuzere wielerwerk. Dan gaan de vrije renners van start voor een wedstrijd over achtien ronden, goed voor 58 kilometer.
Het publiek kan een aantrekkelijke wedstrijd tegemoet zien, zeker omdat Jan Peynenburg, de beste speaker van Bladel en omstreken, het hele gebeuren van commentaar gaat voorzien.
Voorinschrijven voor beide wedstrijden kan tot 7 juni via tel. 0497-681955 of via een mailtje aan PrestoPedale@SintBrigida.nl. Ter plaatse inschrijven kan ook. De kosten bedragen 5 euro (10 euro betalen en 5 euro retour bij inleveren van het startnummer). De rugnummers kunnen vanaf 17.30 uur afgehaald worden in café Peerels aan het Carolus Simplexplein 15 in Netersel, waar direct na de wedstrijd ook de prijsuitreiking plaatsvindt.